Omvandla turkisk lira till kronor

Här nedan hittar du vår snabba och smidiga omvandlare för att omvandla turkisk lira till svenska kronor. Den uppdateras helt automatiskt när du ändrar i något av fälten nedan, för antingen TRY eller SEK. Kurserna hämtas direkt från den svenska myndigheten Riksbanken. Just nu kostar en TRY 0,31893043489354 kr, och det datum som kursen avser är 2024-07-18.

TRY
SEK

För att se hur mycket en viss summa i är i svenska kronor kan du fylla i summan i fältet bredvid . Om du istället vill se hur mycket en viss summa i svenska kronor motsvarar i kan du fylla i summan fältet bredvid SEK.

Dagsaktuell kurs är: 1  =  kr ()

Om landet Turkiet

Turkiet är ett land som ligger i Mellanöstern och sydöstra Europa. Det gränsar till åtta länder: Bulgarien i nordväst, Grekland i väst, Georgien i nordöst, Armenien, Azerbajdzjan och Iran i öst samt Irak och Syrien i sydöst. Medelhavet ligger söder om Turkiet, medan Svarta havet ligger i norr. Turkiet har en befolkning på cirka 80 miljoner människor och en yta på 780 580 kvadratkilometer. Huvudstaden och största staden är Ankara, med en befolkning på cirka 5,5 miljoner invånare. Andra större städer är Istanbul (14,5 miljoner invånare), Izmir (4,5 miljoner invånare), Bursa (2,9 miljoner invånare) och Adana (2,5 miljoner invånare).

Turkiet är en parlamentarisk demokrati som är medlem i Nato sedan 1952. Presidenten är statsöverhuvud och väljs i folkval för en femårsperiod. Premiärministern är regeringschef och utses av presidenten. Den nuvarande premiärministern är Binali Yıldırım från Rättvise- och utvecklingspartiet (AKP). Både presidenten och premiärministern är parlamentsledamöter.

Den turkiska ekonomin bygger till stor del på tjänster, även om jordbruket fortfarande spelar en betydande roll för BNP. Turismen är också en viktig inkomstkälla, och Istanbul är en av de mest besökta städerna i världen.


Relaterade sidor inom "omvandla valutor till kronor"

Amerikansk dollar till kronorAustralisk dollar till kronorBrasiliansk real till kronorBrittisk pund till kronorDansk krona till svenskEuro till kronorHong kong-dollar till kronorIndisk rupee till kronorIsländsk krona till kronorJapansk yen till kronorKanadensisk dollar till kronorKinesisk yuan till kronorNorsk krona till svenskNyzeeländsk dollar till kronorPolsk zloty till kronorSydkoreansk won till kronorThailändsk baht till kronorTjeckisk krona till kronor


Skriv en kommentar