Omvandla polsk zloty till kronor

Här nedan hittar du vår snabba och smidiga omvandlare för att omvandla polsk zloty till svenska kronor. Den uppdateras helt automatiskt när du ändrar i något av fälten nedan, för antingen PLN eller SEK. Kurserna hämtas direkt från den svenska myndigheten Riksbanken. Just nu kostar en PLN 2,5940337224384 kr, och det datum som kursen avser är 2024-02-20.

PLN
SEK

För att se hur mycket en viss summa i polsk zloty är i svenska kronor kan du fylla i summan i fältet bredvid PLN. Om du istället vill se hur mycket en viss summa i svenska kronor motsvarar i polsk zloty kan du fylla i summan fältet bredvid SEK.

Dagsaktuell polsk zlotykurs är: 1 zł = 2,5940337224384 kr (2024-02-20)

Om landet Polen

Polen är ett land i Centraleuropa. Landet har en befolkning på över 38 miljoner människor och är det sjätte folkrikaste landet i Europeiska unionen. Huvudstad och största stad är Warszawa. Polen delar gränser med sju andra länder: Tyskland i väster, Tjeckien och Slovakien i söder, Ukraina och Vitryssland i öster samt Litauen och Ryssland i norr.

Polens officiella språk är polska, som tillhör den västslaviska grenen av den indoeuropeiska språkfamiljen. Polen har en rik historia som sträcker sig mer än 1 000 år tillbaka i tiden. Den romersk-katolska kyrkan är den dominerande religionen i Polen, följt av östlig ortodoxi och protestantism.

Polen är medlem i Nato och Europeiska unionen. Det är ett utvecklat land med hög levnadsstandard och har en av de lägsta arbetslöshetstalen i EU. De viktigaste branscherna i Polen är jordbruk, gruvdrift, biltillverkning och varvsindustri.


Relaterade sidor inom "omvandla valutor till kronor"

Amerikansk dollar till kronorAustralisk dollar till kronorBrasiliansk real till kronorBrittisk pund till kronorDansk krona till svenskEuro till kronorHong kong-dollar till kronorIndisk rupee till kronorIsländsk krona till kronorJapansk yen till kronorKanadensisk dollar till kronorKinesisk yuan till kronorNorsk krona till svenskNyzeeländsk dollar till kronorSydkoreansk won till kronorThailändsk baht till kronorTjeckisk krona till kronorTurkisk lira till kronor


Skriv en kommentar