Omvandla kinesisk yuan till kronor

Här nedan hittar du vår snabba och smidiga omvandlare för att omvandla kinesisk yuan till svenska kronor. Den uppdateras helt automatiskt när du ändrar i något av fälten nedan, för antingen CNY eller SEK. Kurserna hämtas direkt från den svenska myndigheten Riksbanken. Just nu kostar en CNY 1,4434180138568 kr, och det datum som kursen avser är 2024-02-20.

CNY
SEK

För att se hur mycket en viss summa i kinesisk yuan är i svenska kronor kan du fylla i summan i fältet bredvid CNY. Om du istället vill se hur mycket en viss summa i svenska kronor motsvarar i kinesisk yuan kan du fylla i summan fältet bredvid SEK.

Dagsaktuell kinesisk yuankurs är: 1 ¥ = 1,4434180138568 kr (2024-02-20)

Om landet Kina

Kina är ett land som ligger i Östasien. Det är världens folkrikaste land med över 1,3 miljarder invånare. Landet är också världens största ekonomi sett till nominell BNP och den näst största sett till PPP. Kina har varit världens snabbast växande stora ekonomi under det senaste decenniet och genomgår för närvarande en betydande ekonomisk omvandling.

Den kinesiska ekonomin kännetecknas av en hög grad av statligt ingripande och ett beroende av exportledd tillväxt. Industri och tillverkning står för en stor del av ekonomin, med anmärkningsvärda styrkor inom telekommunikations-, maskin- och fordonssektorerna. Kina är också en ledande producent av kol, järnmalm och andra mineraler. Tjänstesektorn har vuxit och har ökat snabbt under de senaste åren och står nu för en betydande del av BNP.

Kina är medlem av Världshandelsorganisationen (WTO) och har varit en alltmer aktiv deltagare i de globala handelsförhandlingarna. Kina har också undertecknat ett antal frihandelsavtal, bland annat med Australien, Chile, Nya Zeeland, Pakistan och Schweiz.


Relaterade sidor inom "omvandla valutor till kronor"

Amerikansk dollar till kronorAustralisk dollar till kronorBrasiliansk real till kronorBrittisk pund till kronorDansk krona till svenskEuro till kronorHong kong-dollar till kronorIndisk rupee till kronorIsländsk krona till kronorJapansk yen till kronorKanadensisk dollar till kronorNorsk krona till svenskNyzeeländsk dollar till kronorPolsk zloty till kronorSydkoreansk won till kronorThailändsk baht till kronorTjeckisk krona till kronorTurkisk lira till kronor


Skriv en kommentar