Omvandla dansk krona till kronor

Här nedan hittar du vår snabba och smidiga omvandlare för att omvandla dansk krona till svenska kronor. Den uppdateras helt automatiskt när du ändrar i något av fälten nedan, för antingen DKK eller SEK. Kurserna hämtas direkt från den svenska myndigheten Riksbanken. Just nu kostar en DKK 1,5048908954101 kr, och det datum som kursen avser är 2024-02-20.

DKK
SEK

För att se hur mycket en viss summa i dansk krona är i svenska kronor kan du fylla i summan i fältet bredvid DKK. Om du istället vill se hur mycket en viss summa i svenska kronor motsvarar i dansk krona kan du fylla i summan fältet bredvid SEK.

Dagsaktuell dansk kronakurs är: 1 kr. = 1,5048908954101 kr (2024-02-20)

Om landet Danmark

Danmark är ett land i norra Europa. Det är ett litet land med en befolkning på cirka 5,5 miljoner människor. Det officiella språket är danska, även om engelska också talas i stor utsträckning. Danmark är medlem i Europeiska unionen och i militäralliansen Nato.

Danmark är känt för sin välfärdsstat, som ger medborgarna gratis sjukvård, utbildning och sociala förmåner. Landet har också en mycket hög levnadsstandard, med en BNP per capita på över 60 000 dollar.

Danmark är en konstitutionell monarki och den nuvarande monarken är drottning Margrethe II. Regeringen leds av en statsminister och ett kabinett som utses av monarken. De viktigaste politiska partierna i Danmark är Socialdemokraterna, Liberala partiet och Dansk Folkeparti.


Relaterade sidor inom "omvandla valutor till kronor"

Amerikansk dollar till kronorAustralisk dollar till kronorBrasiliansk real till kronorBrittisk pund till kronorEuro till kronorHong kong-dollar till kronorIndisk rupee till kronorIsländsk krona till kronorJapansk yen till kronorKanadensisk dollar till kronorKinesisk yuan till kronorNorsk krona till svenskNyzeeländsk dollar till kronorPolsk zloty till kronorSydkoreansk won till kronorThailändsk baht till kronorTjeckisk krona till kronorTurkisk lira till kronor


Skriv en kommentar