Omvandla brittisk pund till kronor

Här nedan hittar du vår snabba och smidiga omvandlare för att omvandla brittisk pund till svenska kronor. Den uppdateras helt automatiskt när du ändrar i något av fälten nedan, för antingen GBP eller SEK. Kurserna hämtas direkt från den svenska myndigheten Riksbanken. Just nu kostar en GBP 13,702196462093 kr, och det datum som kursen avser är 2024-07-18.

GBP
SEK

För att se hur mycket en viss summa i pund är i svenska kronor kan du fylla i summan i fältet bredvid GBP. Om du istället vill se hur mycket en viss summa i svenska kronor motsvarar i pund kan du fylla i summan fältet bredvid SEK.

Dagsaktuell pundkurs är: 1 £ = 13,702196462093 kr (2024-07-18)

Om Storbritannien

Storbritannien är ett "land" som ligger i nordvästra Europa. Det kallas även Förenade kungariket, och består av länderna England, Wales, Skottland och Nordirland, är en konstitutionell monarki med ett parlamentariskt styrelsesystem. Huvudstaden är London.

Storbritannien är en önation som består av mer än 6 000 öar, varav den största är Storbritannien. Ön har ett tempererat klimat och täcker en yta på nästan 85 000 kvadratkilometer. Befolkningen i Storbritannien uppgår till mer än 63 miljoner invånare.

Storbritanniens ekonomi bygger på tjänster som bankverksamhet, försäkringar, turism och utbildning. Tillverkningsindustrin står för cirka 20 % av BNP, medan jordbruket endast står för 1 %. Storbritannien exporterar varor och tjänster till mer än 200 länder runt om i världen.

Storbritannien har en rik historia och kultur som lockar turister från hela världen. I landet finns många kända landmärken som Buckingham Palace, Big Ben och Tower Bridge. Det finns också många gamla slott och kyrkor som är väl värda att besöka.


Relaterade sidor inom "omvandla valutor till kronor"

Amerikansk dollar till kronorAustralisk dollar till kronorBrasiliansk real till kronorDansk krona till svenskEuro till kronorHong kong-dollar till kronorIndisk rupee till kronorIsländsk krona till kronorJapansk yen till kronorKanadensisk dollar till kronorKinesisk yuan till kronorNorsk krona till svenskNyzeeländsk dollar till kronorPolsk zloty till kronorSydkoreansk won till kronorThailändsk baht till kronorTjeckisk krona till kronorTurkisk lira till kronor


Skriv en kommentar