Omvandla amerikansk dollar till kronor

Här nedan hittar du vår snabba och smidiga omvandlare för att omvandla amerikansk dollar till svenska kronor. Den uppdateras helt automatiskt när du ändrar i något av fälten nedan, för antingen USD eller SEK. Kurserna hämtas direkt från den svenska myndigheten Riksbanken. Just nu kostar en USD 10,477457749652 kr, och det datum som kursen avser är 2024-06-25.

USD
SEK

För att se hur mycket en viss summa i amerikansk dollar är i svenska kronor kan du fylla i summan i fältet bredvid USD. Om du istället vill se hur mycket en viss summa i svenska kronor motsvarar i amerikansk dollar kan du fylla i summan fältet bredvid SEK.

Dagsaktuell amerikansk dollarkurs är: 1 $ = 10,477457749652 kr (2024-06-25)

Läs mer om den amerikanska dollarn

Om du vill läsa mer om den amerikanska dollarn kan vi rekommendera sajten Dollarkurs.se, som innehåller mängder med trevlig information om dollarn och dollarkursen. Du kan även hitta historiska grafer där och mer information kring var i Sverige det är möjligt att ta ut dollarsedlar, samt även i vilka övriga länder i världen där man kan använda den amerikanska dollarn.

USA - Det stora landet i väst

USA är ett land i Nordamerika. Det är världens tredje största land till ytan och har en befolkning på över 326 miljoner människor. USA är en federal republik med en stark demokratisk tradition. Landets ekonomi är den största i världen med en BNP på över 19 biljoner dollar. I USA finns några av världens mest kända landmärken, bland annat Frihetsgudinnan, Empire State Building och Mount Rushmore.

Det har också ett rikt kulturarv med många olika traditioner och seder. USA är ett mångsidigt och välkomnande land, där människor från hela världen finner ett hem här.


Relaterade sidor inom "omvandla valutor till kronor"

Australisk dollar till kronorBrasiliansk real till kronorBrittisk pund till kronorDansk krona till svenskEuro till kronorHong kong-dollar till kronorIndisk rupee till kronorIsländsk krona till kronorJapansk yen till kronorKanadensisk dollar till kronorKinesisk yuan till kronorNorsk krona till svenskNyzeeländsk dollar till kronorPolsk zloty till kronorSydkoreansk won till kronorThailändsk baht till kronorTjeckisk krona till kronorTurkisk lira till kronor


Skriv en kommentar